Demo

TUTOR - Teljes Útvonal-Optimalizáló Rendszer

Teljes Útvonal Optimalizáló Rendszerünk, mint minőségi szoftvermegoldás érdekében olyan rendszert alakítottunk ki, amely első lépésben, már az ügyfelünknél történő kialakítás fázisában biztosítani tudja a kívánt útvonalak optimális meghatározását.

Optimálisnak nevezzük azt az útvonalat, amely a kezdőállomásból a megadott végállomásba adott gyűjtési pontok érintésével a lehető legrövidebb úton jut el úgy, hogy figyelembe veszi a közlekedési lehetőségeket és korlátozásokat is.

A rendszert ugyanakkor úgy alakítottuk ki, hogy biztosítsa másfajta optimalizáló feltételek teljesülését (például legrövidebb szállítási idő), valamint egyéb korlátozó feltételek figyelembe vételét (forgalmi irányítás, akadályok, utak teherbírása) is.

A rendszer biztosítja egy esetleges szállítás teljes munkafolyamatában résztvevők (gépjárművezetők, operátorok, diszpécserek) számára az információkat a megbízható és a vállalt szolgáltatási szintet tartó, viszont költségeket is optimalizáló üzemeltetéshez. Ennek megfelelően a résztvevők egymás közt kommunikálhatnak a TUTOR rendszer segítségével, beavatkozhatnak a szolgáltatás nyújtásának folyamatába, hibákat háríthatnak el, ugyanakkor folyamatosan követhetik a szolgáltatás minőségét a „kulcs teljesítmény mutatók” (Key Performance Indicator – továbbiakban KPI) beiktatásával.

E mutatók alkalmasak arra is, hogy a rendszer hatékonyságát kimutassák, ellenőrizzék, sőt a későbbiekben akár ezekre alapozott automatikus figyelmeztető szolgáltatással is bővíthető a jelenlegi rendszer. Az ilyen figyelmeztető szolgáltatás az adott KPI idő arányos teljesítésének szintjétől veszélyes eltérésekre utalhat és jelezheti a beavatkozási igényt. A teljesítés ugyanakkor napi, heti, havi zárással összehasonlítható kimutatásokba is rögzíthető.

A jelenlegi alap rendszer azonban már így is sok szolgáltatást nyújt:

  • biztosítja a szerződéses partnerek nyilvántartását (ez a későbbiekben alapja lehet egy partner fontosságát, az elvárt szolgáltatási szinteket, esetleges kifogásokat is rögzítő CRM adatbázisnak),
  • lehetővé teszi a bejárási pontok rögzítését (cím, szállítási gyakoriság, szállítmány-méret stb. adatokkal),
  • alapadatként rögzíti az optimalizáláshoz figyelembe vett járművek adatait (azonosítók, teherbírás, összsúly, sebesség stb.),
  • alapadatként rögzíti a kiinduló és célállomásokat, telephelyeket,
  • hasonlóképpen rögzíti a járművek végcél helyeit,
  • tárolja a térképen felvehető és megjeleníthető (POI – point of interest) helyszíneket és egyedi igényeket,
  • a fentiek figyelembe vételével meghatározza egy-egy járathoz az optimális munkavégzési útvonalat, beleértve a munkavégzés folyamatát, valamint a munkaidőt és a kiinduló telephelyről a végállomás telephelyre jutást is.

A rendszer működése többféle módon paraméterezhető. Ügyfeleinknél a tesztüzemben is gyűjtjük a tapasztalatokat, részben, hogy a rendszerbe építve felhasználóink munkáját megkönnyítsük, részben, hogy gazdaságosabban, akár jobb minőségben, de mindenképpen a jó minőség megtartásával végezhessék ezt a fontos tevékenységet.

Engedje meg, hogy mindezt egy kötetlen személyes bemutató kereteiben ismertethessük meg Önnel!

Ezt a munkát elvégezzük Ön helyett!

Informatikai megoldások Önnek!